Bel ons anoniem & gratis

Exit app

Verlaat de website direct.

Nieuws

Mensen met een licht verstandelijke beperking en seksueel grensoverschrijdend gedrag

22-03-2023

Bij Stop it Now krijgen we ook mensen met een licht verstandelijke beperking aan de telefoon of op de chat. Door bepaalde kenmerken die deze mensen hebben, kunnen er problemen ontstaan op seksueel gebied en zou iemand met een licht verstandelijke beperking seksueel misbruik kunnen plegen.

Lees het artikel Mensen met een licht verstandelijke beperking en seksueel grensoverschrijdend gedrag

Wat als één van je cliënten naar seksuele kindermisbruikbeelden kijkt?

15-03-2023

Het kan enorm schrikken zijn als je erachter komt dat één van je cliënten beeldmateriaal van seksueel misbruik van minderjarigen op de computer heeft staan. Vaak komen er veel vragen naar boven.

Lees het artikel Wat als één van je cliënten naar seksuele kindermisbruikbeelden kijkt?

Oproep: wetenschappelijk onderzoek Tilburg University

09-03-2023

Tilburg University wil graag meer te weten komen over het gedrag van mensen op internet en of zij tevreden zijn met hun seksualiteitsbeleving. Zij doen hier wetenschappelijk onderzoek naar en zoeken mensen die mee willen doen aan dit onderzoek.

Lees het artikel Oproep: wetenschappelijk onderzoek Tilburg University

Is sexting met/tussen minderjarigen strafbaar?

28-02-2023

Op de hulplijn zien we steeds vaker dat mensen bellen met zorgen en vragen omtrent sexting met minderjarigen. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat ze via Snapchat of Omegle, bedoeld of onbedoeld, in contact zijn gekomen met iemand die minderjarig is. In sommige gevallen zijn de bellers/chatters zelf ook nog vrij jong, en dan bestaat er wel eens verwarring over wat nu wettelijk gezien wel en niet mag.

Lees het artikel Is sexting met/tussen minderjarigen strafbaar?

Waarom kijkt iemand naar misbruikbeelden?

15-02-2023

Er zijn veel verschillende redenen waarom iemand naar misbruikbeelden van minderjarigen zoekt of kijkt. Er kan een seksuele motivatie spelen en een niet-seksuele motivatie.

Lees het artikel Waarom kijkt iemand naar misbruikbeelden?

Exit app